Wat zijn de interessantste feiten over de planeet Mars?

1. Hoe ver is Mars van de Aarde?

Mars bevindt zich op ongeveer 225 miljoen kilometer van de aarde en is daarmee de op één na dichtstbijzijnde planeet. De afstand varieert afhankelijk van de baan van de aarde en de baan van Mars, die om de 2 jaar plaatsvindt.

2. Hoe groot is Mars?

Mars heeft een oppervlakte van ongeveer 144,8 miljoen vierkante kilometer en is daarmee na Jupiter, Saturnus en Neptunus de grootste planeet in het zonnestelsel. Zijn oppervlakte is ongeveer twee en een half keer die van de aarde.

.

3. Wat zijn de hoofdbestanddelen van de atmosfeer van Mars?

De atmosfeer van Mars bestaat voornamelijk uit koolstofdioxide (95,3%), stikstof (2,7%) en argon (1,6%).Deze componenten maken de lucht erg ijl en het klimaat erg koud.De planeet wordt ook omhuld door een laag stof die zich ophoopt in de atmosfeer.

4. Wat is de gemiddelde temperatuur op Mars?

De gemiddelde temperatuur op het oppervlak van Mars is ongeveer -55 graden Celsius. Het kan echter dalen tot ongeveer 20 graden Celsius wanneer de zon de atmosfeer verwarmt. De nachttemperaturen kunnen oplopen tot -140 graden Celsius.

De gemiddelde temperatuur op Mars is ongeveer -55 graden Celsius.

5. Hoe lang is een dag op Mars?

Een dag op Mars duurt ongeveer 24 uur en 39 minuten. Mars draait echter langzamer dan de aarde, dus de dag is er langer. Een jaar op Mars is ook langer dan op Aarde, en duurt ongeveer 687 Aardse dagen.

Vergelijkbare artikelen: