Wat is de grootste planeet in ons zonnestelsel?

Het zonnestelsel is een planetenstelsel dat bestaat uit een centrale ster, de zon, en acht planeten die eromheen draaien. Welke van deze planeten is de grootste?

Het zonnestelsel is een planetenstelsel dat bestaat uit een centrale ster, de zon, en acht planeten die eromheen draaien.

Wat is de naam van de grootste planeet in het zonnestelsel?

De grootste planeet in het zonnestelsel is Jupiter. Het is de vijfde planeet die het dichtst bij de zon staat en de meest massieve planeet in het zonnestelsel.

De grootste planeet in het zonnestelsel is Jupiter.

Hoe groot is de grootste planeet in het zonnestelsel?

Jupiter is ongeveer 11 keer zo breed als de aarde en meer dan 1300 keer zo massief als onze planeet. De omtrek van Jupiter wordt geschat op ongeveer 439.000 kilometer.

Wat is de grootste planeet in het zonnestelsel?

Jupiter wordt beschouwd als de grootste planeet in het zonnestelsel. Het is de meest massieve en omvangrijke planeet in het zonnestelsel.

Wat zijn de kenmerken van de grootste planeet in het zonnestelsel?

Jupiter is een gasreuzenplaneet. Het bestaat voornamelijk uit waterstof en helium, water, methaan en sporen van andere stoffen. Hij wordt omringd door een gordel van satellieten en ringen. Jupiter heeft ook een zeer sterk magnetisch veld.

.

Waar is de grootste planeet in het zonnestelsel?

Jupiter ligt in het zonnestelsel tussen Mars en Saturnus. Het is de vijfde planeet vanaf de zon en staat op ongeveer 5,2 astronomische eenheden (AE) van de aarde. Eén astronomische eenheid (AU) is gelijk aan de gemiddelde afstand van de aarde tot de zon, of ongeveer 149,6 miljoen kilometer.

Tot slot is Jupiter de grootste planeet in het zonnestelsel. Het is een gasreuzenplaneet tussen Mars en Saturnus, op ongeveer 5,2 astronomische eenheden van de aarde. Hij bestaat voornamelijk uit waterstof en helium en is omgeven door satellieten en ringen.

Vergelijkbare artikelen: