Wat is de regel van het handbal?

Hoe groot is het handbalveld?

Handbal wordt gespeeld op een rechthoekig veld van 40 meter lang en 20 meter breed. De baan wordt in twee helften verdeeld door een middenlijn en de doelen staan aan beide uiteinden.

Wat zijn de regels van het handbal?

De regels van handbal zijn betrekkelijk eenvoudig. Het doel van het spel is om meer doelpunten te scoren dan de tegenstander. Spelers kunnen de bal gooien met hun handen en dribbelen met hun voeten. Het is niet toegestaan de bal met de handen van de tegenstander aan te raken of met de handen te blokkeren. De spelers mogen zich ook vrij over het veld bewegen.

Hoeveel spelers zijn er nodig om handbal te spelen?

Een handbalwedstrijd wordt gespeeld tussen twee teams van elk 7 spelers. Teams mogen maximaal 14 spelers op hun rooster hebben.

Hoe lang duurt een handbalwedstrijd?

Een handbalwedstrijd wordt gespeeld in twee helften van elk 30 minuten. Beide teams hebben 10 minuten pauze in de rust.

Hoe worden scheidsrechters aangesteld in een handbalwedstrijd?

Een handbalwedstrijd staat onder toezicht van drie scheidsrechters. Elke scheidsrechter heeft specifieke verantwoordelijkheden: een hoofdscheidsrechter, een grensrechter en een doelscheidsrechter. De scheidsrechters zijn verantwoordelijk voor het naleven van de spelregels en het bestraffen van overtredingen.

Handbal is een spannend en dynamisch spel dat over de hele wereld zeer populair is. Het is belangrijk om de regels en de verantwoordelijkheden van de scheidsrechters te kennen om ten volle van het spel te genieten!

Vergelijkbare artikelen: