Welke valuta te gebruiken op Bali?

Wat is de officiële munteenheid op Bali?

De officiële munteenheid op Bali is de Indonesische rupiah (IDR), die wordt aangeduid met het symbool Rp. Het is verdeeld in centen, die sen worden genoemd. Bali-bankbiljetten zijn verkrijgbaar in coupures van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000. Munten zijn verkrijgbaar in coupures van 25, 50, 100, 200, 500 en 1000.

Waar kan ik valuta krijgen in Bali?

Valuta is gemakkelijk verkrijgbaar in Bali, meestal bij wisselkantoren en banken. U kunt het ook gebruiken in winkels en restaurants. U kunt ook geld opnemen bij geldautomaten in de belangrijkste steden en badplaatsen.

Wat is de beste manier om geld te wisselen op Bali?

De beste manier om geld te wisselen op Bali is bij wisselkantoren of banken. Deze plaatsen bieden gewoonlijk de beste wisselkoersen en de kosten zijn relatief laag. U kunt ook geld wisselen op luchthavens of in hotels, maar daar zijn de tarieven meestal lager. Het is belangrijk om de wisselkoersen te vergelijken voordat u geld wisselt.

Wat zijn de wisselkoersen op Bali?

De wisselkoersen op Bali zijn relatief stabiel en de Indonesische roepia wordt algemeen beschouwd als een van de meest stabiele valuta in Zuidoost-Azië. De wisselkoers tussen de Indonesische roepia en de Amerikaanse dollar ligt doorgaans onder de 1.000.

Wat zijn de meest verhandelde valutaparen op Bali?

De meest verhandelde valutaparen in Bali zijn :

  • Indonesische roepia/US dollar (IDR/USD)
  • Indonesische roepie / euro (IDR / EUR)
  • Indonesische roepie / pond sterling (IDR / GBP)
  • Indonesische roepia/Japanse yen (IDR/JPY)
  • Indonesische roepia/Australische dollar (IDR/AUD)

Kortom, toeristen op Bali moeten hun valuta inwisselen voor Indonesische Rupiahs (IDR) bij wisselkantoren of banken, omdat dit de beste plaatsen zijn om goede koersen te vinden en de kosten relatief laag zijn. Het is belangrijk om de wisselkoersen te vergelijken voordat u geld wisselt.

Vergelijkbare artikelen: