Welk jaar is het Franse 5 cent muntstuk uitgegeven?

De Franse munt van 5 centime werd in 1795 uitgegeven door de Franse Republiek tijdens de Franse Revolutie. Het werd ontworpen door de graveur Jean-Jacques Barre. De munt werd in de 19e en 20e eeuw verschillende keren uitgegeven en werd in 2002 vervangen door een euro.

Wat is de grootte van het Franse 5 cent muntstuk?

De afmetingen van de Franse munt van 5 centime zijn 16,25 mm. Het is dus kleiner dan het 10 cent muntstuk en groter dan het 2 cent muntstuk. Het is zo ontworpen dat het gemakkelijk te dragen en te hanteren is.

Wat is het gewicht van het Franse 5 cent muntstuk?

Het gewicht van de Franse 5 centime munt is 1,7 gram. Het is dus lichter dan het 10 centime muntstuk en zwaarder dan het 2 centime muntstuk.

Wat is de nominale waarde van het Franse 5 cent muntstuk?

De nominale waarde van het Franse muntstuk van 5 cent is 5 cent. Het is daarom de laagst gewaardeerde munt van alle euromunten.

.

Wat is het ontwerp op het Franse 5 cent muntstuk?

Het ontwerp van de Franse munt van 5 cent is van de hand van Jean-Jacques Barre. Het bestaat uit een kroon rond het hoofd van Marianne. Het motto van de Franse Republiek, Liberté, Egalité, Fraternité is rond de rand van de munt gegraveerd.

Op de keerzijde van de munt staat een ontwerp van een haan, het symbool van de Republiek, met daaromheen de nominale waarde en de naam van de Franse staat. De achterzijde van de munt is gedurende de hele geschiedenis van de munt min of meer hetzelfde gebleven.

Vergelijkbare artikelen: